Falugryta med äpple
Pris: | ? Tappade bort kvittot, men inte så dyrt i alla fall :P |
||
Shoppinglista: | Falukorv | 400gr | |
Äpple | 2st | ||
Lök | 1/2 st | ||
Krossade tomater (med örter) | 1 burk | ||
Paprika | 1 st | ||
Matlagningsgrädde | |||
ris | |||
Tillagningstid: | ca 15min (ris 20) | ||
Portioner: | ca 3 | Vi var två som åt och jag hade tillräckligt för lunch dagen efter | |
Spicyness :) | 0/5 | ||
Tillagning: | |||
1.Förbered: Skär falukorven i bitar. Ta bort äpplets kärnhus och hacka äpplen, lök och paprika. 2. Koka ris |
|||
3. Stek falukorv i lite matfett på medelvärme i cirka 4 minuter. |
|||
4.Lägg i äpple,lök och paprika och fräs i någon minut tills löken är nästan genomsynlig. |
|||
5.Tillsätt i pannan krossade tomater, och grädde. Salta och peppra. Låt småkoka 3-5 min. |
|||
Kommentarer: | |||
Jag har ändrat original receptet lite eftersom jag inte gillar oliver och rotselleri :P. Och ska jag vara helt ärlig glömde jag lägga i matlagningsgrädden när jag gjorde den men det går fint att äta ändå! Jag lovar! Min syster åt det också :D |
Kommentarer
Postat av: Linnéa
Låter ju smaskens =) Måste jag testa less på all mat man lagar,de är ju samma stort sätt =)
Postat av: Jenna (Dimeadozen)
Ja Linnéa exakt så känner jag med :D därför blir jag så glad när jag lyckas göra ngt nytt ^^
Trackback